Sargas og GE vil selge CO2 i Texas

   
15. januar 2013

Det norske teknologiselskapet Sargas ser et stort marked for CO2-håndtering blant oljefeltene i Texas. Salg av CO2 til økt oljeutvinning skal sørge for lønnsomheten.
 

​Sargas inngikk i fjor en avtale med GE om å kommersialisere kraftverk med CO2-fangst. Sargas har utviklet et konsept der forbrenning og videre behandling av røykgassen skjer under trykk. Dermed reduseres størrelsen på hele kraftverket siden det må behandle mindre volum av gassene.

GE som er en av verdens største leverandører av gassturbiner, har lansert et komplett 250 MW kraftverk med CO2-fangst der deres egen turbin og Sargas' teknologi er bygd sammen Anleggene vil bli bygget av sørkoreanske Daewo.

Forretningsmodellen ligger i å selge CO2 som trykkstøtte til oljefelt for å dekke kostnadene med fangst av CO2. En rekke oljefelt i Texas trenger CO2 for å ta ut mer olje og er villige til å betale for CO2-en. Her ser Sargas og GE sin første mulighet.

‒ Vi håper på en investeringsbeslutning i 2013 og håper at det første anlegget ser dagens lys i 2016. Gasskraftverket blir på 250 MW og skal fange 85-90 prosent av CO2-en, som skal leveres som trykkstøtte til et oljefelt, sier administrerende direktør Henrik Fleischer i Sargas AS.

På CO2-konferansen i Trondheim i januar opplyste Fleischer at de kan produsere CO2 for 15 dollar per tonn mens oljeselskapene kan være villige til å betale rundt 25 dollar per tonn CO2 til EOR.​

​​​

 


CLIMIT © 2019