Hallvard Svendsen tildelt "Greenman award"

   
På GHGT-12 i Austin Texas fikk professor Hallvard Svendsen fra NTNU tildelt den prestisjetunge prisen "Greenman Award" for sitt arbeid med CO2-fangst.
(​​​​Professor Halvad Svendsen)

​​​Professor Halvad Svendsen.

IEAGHG

Annethvert år holdes den store internasjonale GHGT-konferansen innen CO2 håndtering. Konferansen omfatter det meste innen CO2-fangst, -transport og -lagring, - alt fra forskning, teknologiutvikling og demonstrasjon. Det er også fokus på lovverk og regulering innen CO2 håndtering, samt samfunnsvitenskapelig forskning og kommunikasjon.  

I år ble konferansen avholdt konferansen i Austin Texas 5-9 oktober. Det var ca 1100 deltagere på konferansen som hadde hele 7 forskjellige parallelle sesjoner. Innleggene var dominert av fangst og lagring. I år var det imidlertid også en del innlegg på økt oljeutvinning med CO2 (EOR) og bruk av CO2. I tillegg til alle innleggene var det over 500 postere. Det var mange norske deltagere - nærmere 100 - og de markerte seg med mange gode innlegg og flere postere. Teknologisenter Mongstad hadde til og med en egen sesjon.

Prisen "Greenman" deles ut under konferansen. Denne prisen går til en som har bidratt vesentlig til å fremme utviklingen av CO2-håndtering. "Greenman" representerer en som kan "bygge katedraler" og symboliserer "kreativitet", "hengivenhet", "ny begynnelse" og mye mer.

Prisen er tildelt på IEAGHG konferansene siden 1996 og tidligere har blant annet Olav Kårstad (Statoil), Bill Gunter (Alberta Research Council), Peter Cook (University of Melbourne), Howard Herzog (MIT) og sist i 2012 Sally Benson (Stanford) fått prisen. ​

I år gikk prisen "Greenman award" til Hallvard Svendsen. Det var meget fortjent!

Hallvard fikk prisen for dedikert arbeide innen utviklingen av aminteknologi for post-combustion CO2-fangst, fokus på utdanning av nye PhD-kandidater innen CO2 håndtering ved NTNU, tett samarbeide med SINTEF, Aker og andre industriaktører innen området.  

Tildeingen kom helt overraskende på Hallvard og han var veldig beæret og satte stor pris på utnevnelsen.

- Dette er en honnør til hele gruppen både ved NTNU og SINTEF, sa Hallvard Svendsen under overrrekkelsen.

 


CLIMIT © 2019